Naturliga ljus, The Friendly Home

Naturliga ljus är vårt begrepp för ljus som är producerade utan giftiga tillsatser. Våra ljus produceras för hand, med omsorg, av vegetabiliskt vax. Alldeles för många ljus på marknaden tillverkas av billig paraffin vilket är en restprodukt från råolja. Paraffinljus har en större benägenhet att sota vilket då avger kolväten och forskning visar att paraffinljus försämrar vårt inomhusklimat. När du vid vårstädningen hittar sot på fönster och väggar så kommer det troligen från den mörka säsongens eldning av ljus.

Exempel på naturligt vegetabiliskt vax är soja-, raps-, bi- eller certifierad palmvax. Förutom att ljusen är miljövänliga har de en rad andra fördelar.

  • Naturligt vax är en förnybar miljövänlig produkt.
  • Brinntiden är längre hos ljus med naturligt vax.
  • Vekarna innehåller inte bly utan är tillverkade av oblekt 100% bomull
  • Ljusen brinner med en klar och fin låga
  • Ljusen är omsorgsfullt tillverkade på ett hållbart sätt för hand.

Kvalitativa doftoljor

I och med att oljorna är rena från giftiga kemikalier avger de en ren och behaglig doft som vissa endast anas och andra har en mer tydlig karaktär. Färgen är naturlig, miljövänlig och giftfri, i enlighet med kvalitetsmärkningen RAL. Doften är godkänd och certifierad av IFRA (International Fragrance Association). Råvaran är ekologiskt odlad, utan bekämpningsmedel eller gifter. Glasburken går att återanvända när ljuset brunnit upp, presentförpackningen är gjord av ett återvinningsbart material.

Om sojaljus

Våra sojaljus är giftfria och miljövänliga, de är gjorda av oljan från sojabönor, en förnyelsebar och nedbrytbar gröda. Ljusen brinner med en ren, klar låga och sotar inte. Brinntiden är längre än hos traditionella ljus, bland annat då sojaljus brinner vid en lägre temperatur. Färgförändringar kan förekomma, även när ljusen tänts och vaxet smälter.