Klassisk collection, The Friendly Home

I vår kollektion Klassisk collection hittar du naturliga ljus, producerade för hand av vegetabiliskt vax samt naturliga doftpinnar i glas i olika storlekar. Alla glas är klassiskt klart glas för att hålla en enkel och ren profil.

Våra ljus i Klassisk Collection är prisvärda doftljus som produceras av vegetabilisk vax. Doftljusen har behaglig doft som passar de allra flesta smaker. Citrongräs, Sandelträ och Tranbär är våra storsäljare. Ljusen levereras i en svart box.

Våra doftpinnar, så kallade diffusers finns i flera storlekar i klart glas. Våra doftpinnar är tillverkade för hand i Sverige med en Eco Friendly bas utan giftiga tillsatser och som blandats med rena doftoljor utan ftalater. Läs mer om våra doftpinnar under flik ”doftpinnar”.

Private label

Med sin enkelhet i form och design passar Klassisk collection utmärkt att sätta sin egen prägel, så kallad private label. Tillsammans med vår duktiga samarbetspartner som tar fram tryckt material arbetar vi fram en lösning för dig. Efter att original är klart levererar vi en färdig produkt efter cirka 3 veckor.

Kvalitativa doftoljor

I vårt sortiment har vi valt rena, enkla dofter som passar de flesta smaker utifrån kategorierna: ”friskt & fräscht”, ”blommigt”, ”kryddigt” samt harmoni. Alla människor har olika preferenser men har du väl hittat din kategori är det stor sannolikhet att du har de flesta av dina favoritdofter inom samma kategori. I och med att oljorna är rena från giftiga kemikalier avger de en ren och behaglig doft som vissa endast anas och andra har en mer tydlig karaktär.

Miljötänk

Vi använder RSPO certifierad palmolja i våra importerade ljus. Vi importerar dessa ljus från en liten fabrikör i Malaysia som garanterat använder miljövänligt producerad vax. Cirka 4,5 miljoner människor i Sydostasien är beroende av palmolja för sin överlevnad och vi anser att det är viktigt att vi som konsumenter efterfrågar certiierad och ansvarsfullt producerad palmolja för att på så sätt minska produktion av palmolja som skadar miljön. Detta är ett exempel på hur vi ser på hållbarhet ur ett brett perspektiv.

Fakta om ljuset

  • Brinntid: ca 30 timmar
  • Vax: 100 % stearin av RSPO-certifierad palmolja
  • Veke: oblekt bomull
  • Behållare: glas
  • Mått: 7 cm x 8 cm
  • Emballage: box i svart eller naturfärgad papp