Color collection, The Friendly Home

Den som vill ha mycket av både färg och doft älskar vår Color Collection, en kollektion som sprider färgglädje och ljuvliga dofter. Ljusen blir extra effektfulla när de placeras i en grupp, där dofter och färger blandas som i en blombukett – eller en fruktsallad! När ljuset brinner och sojavaxet smälter ger ljuset fina färgskiftningar vilket gör detta ljus helt unikt.

Alla våra ljus är tillverkade för hand med omsorg av vegetabiliskt vax. Våra Color collection är tillverkade av sojavax som har en låg smältpunkt, redan vid 55 grader. Detta innebär att vaxet bildar en vätska ovantill vilket ger sojavaxljus dess karaktär. Våra sojaljus är giftfria och miljövänliga, de är gjorda av oljan från sojabönor, en förnyelsebar och nedbrytbar gröda. Ljusen brinner med en ren, klar låga och sotar inte. Vi värnar om miljön och undviker onödigt utsmyckade förpackningar. Allt material går att återvinna eller återanvända.

Skötsel av sojavaxljus

Ta hand om ditt doftljus genom att trimma veken så att lågan inte blir för hög och därmed brinner ljuset ner onödigt snabbt. Klipp bort så att veken inte är mer än 2-3 millimeter lång varje gång du tänder ditt ljus. Torka enkelt bort vax från glaset med en mjuk trasa så har du större glädje av ditt ljus. Inga ljus ska lämnas utan uppsikt och placera inte ljus för nära varandra i grupp så att de inte blir överhettade. Flytta inte på ljus som brinner utan släck dem innan för att undvika olyckor. Och var extra varsam när det finns barn eller husdjur i närheten.