Apotheca collection, The Friendly Home

Apotheca collection består av produkter i klassiskt bruna apotekarglas: naturliga handgjorda ljus som tillverkats av sojavax, doftpinnar med en miljövänlig bas som kompletterats med kvalitatativa, rena oljor samt rumsspray. Doftljus i all ära men doftpinnar lämpar sig bättre i ett rum där ljuset inte är under uppsikt. En rumsspray är ett utmärkt alternativ när ett rum snabbt behöver en uppfräschning. Och vem vill inte krypa ner i ett aromabad för en stunds avkoppling med helt naturliga tillsatser. Läs mer om våra produkter i vår web-shop.

Kvalitativa doftoljor

I vårt sortiment har vi valt rena, enkla dofter som passar de flesta smaker utifrån kategorierna: ”friskt & fräscht”, ”blommigt”, ”kryddigt” samt harmoni. Alla människor har olika preferenser men har du väl hittat din kategori är det stor sannolikhet att du har de flesta av dina favoritdofter inom samma kategori. I och med att oljorna är rena från giftiga kemikalier avger de en ren och behaglig doft som vissa endast anas och andra har en mer tydlig karaktär.

Naturliga ingredienser

Våra naturliga ljus är handgjorda av naturligt, miljövänligt sojavax. Ljusen är giftfria, utan paraffin eller andra tillsatser och därmed miljövänliga. De är producerade av oljan från sojabönor, en förnyelsebar och nedbrytbar gröda. Ljusen brinner med en ren, klar låga och sotar inte. Brinntiden är längre än hos traditionella ljus, bland annat då sojaljus brinner vid en lägre temperatur. Varje ljus är unikt och därmed kan färgförändringar förekomma på våra färgsatta ljus efter det att ljusen tänts och sojavaxet smälts.

Doftoljan som används är av hög kvalitet och innehåller inga giftiga kemikalier. När ljuset brunnit upp går det utmärkt att använda glaset till förvaring av småsaker eller som ljuslykta för ett värmeljus. Våra doftpinnar, så kallade diffusers och rumsspray är tillverkade av en Eco Friendly bas, samt är tillsatt av doftoljor utan ftalater eller andra olämpliga tillsatser.